Valikko Sulje

artikkelikuva-pienempi-koko

Hack the Concept – konseptoinnin ja rahoituksen seminaari

Tervetuloa Hack the Script -hankkeen järjestämään konseptoinnin ja rahoituksen seminaariin: Let’s hack the concept!

Käsikirjoittajien konseptiosaamisen täydentäminen ja kehittäminen nousi yhdeksi tärkeimmäksi tarpeeksi keväällä 2021 järjestetyissä hackathoneissa. Hack the Script -hankkeen järjestämässä seminaarissa pureudutaan käsikirjoittamisen ja konseptoinnin teemoihin sekä siihen tärkeään vaiheeseen, kun konsepteille haetaan rahoitusta jatkokehittelyyn.

Syksyn tapahtumat

Hack the Script -hanke järjestää seuraavat tapahtumat loppusyksyn 2021 aikana:

Pe 29.10. klo 13-15
Tekijänoikeustyöpaja

Työpajassa on asiantuntijana Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat ry:n toiminnanjohtaja Sonia Meltti. Työpaja järjestetään Metropolia Ammattikorkeakoulun Arabian kampuksella (os. Hämeentie 135D, Helsinki) tilassa Stage, 3. krs. Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös etänä.

Hack the Script -hanke kouluttaa

Hack the Script -hanke tarjoaa uransa alkuvaiheessa oleville käsikirjoittajille Virtual Writers’ Room -mallin mukaista koulutusta 28.10.-14.12.2021.

Koulutukseen mahtuu mukaan yksi nelihenkinen pienryhmä. Koulutus järjestetään täysin etänä, ja se edellyttää osallistujilta mahdollisuutta sitoutua pienryhmän työskentelyyn. Lisäksi osallistujat vastaavat lyhyisiin kyselyihin ja pitävät työskentelypäiväkirjaa koulutuksen ajan.

Pienryhmä työskentelee hyvin omatoimisesti ja saa palautetta palauttamistaan paketeista sovittuina päivämäärinä. Koulutuksen jälkeen pienryhmä voi halutessaan jatkaa sarjakonseptin työstämistä – kaikki oikeudet kuuluvat luonnollisesti pienryhmän käsikirjoittajille.

Koulutus alkaa to 28.10. klo 9 Zoomissa ja päättyy 14.12. klo 16 (Kesto noin 2 kk.)

Koulutuksesta vastaa Hack the Script -hankkeen asiantuntija Timo Lehti.

tietokoneen näppäimistö

Hackathon huhtikuussa – tule mukaan!

Hack the Script -hankkeessa järjestetään kaksi virtuaalihackathonia; yhteiskehittämistyöpajaa käsikirjoittajien ja tuottajien kanssa. Hackathoneissa tunnistetaan tuotantojen tarpeita ja kehitetään käsikirjoittajien työllistymispolkua. Voit ilmoittautua mukaan molempiin.

Keskiviikon 21.4. klo 13-16 teema:
Käsikirjoittaja on tuotannon arvokkain palanen – yhteiskirjoittaminen mm. jaksokirjoittajan näkökulmasta
Hackathonin puhujana käsikirjoittaja, tuottaja ja Helsinki Filmi Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Bardy.

Keskiviikon 28.4. klo 13-16 teema:
Talouden vaikutuksia käsikirjoituksen sisältöön – Tuottajan ja levittäjän haasteet
Hackathonin puhujana tuottaja ja Warner Bros. International TV Production Finlandin Head of Scripted Seija-Liisa Eskola.

Hackathonit on kehitetty Työ- ja elinkeinoministeriön laatiman media- ja audiovisuaalisen alan kohtaantohaasteita käsittelevän Luovan talouden tiekartta -selvityksen pohjalta.

Ilmoittaudu mukaan!

FI